Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Dette er tredje boka om Rot og Bjørne av Hege Østmo-Sæter Olsnes. Denne gangen skal de plukke bær. Rot elsker bær og det gjør Bjørne også, men han synes at de skal plukke dem først og spise etterpå. Rot vil bare spise, men lar seg overtale til å plukke i kurven. Bjørne plukker mange bær, Rot plukker litt og spiser mye. Når kurven er full deler de helt nøyaktig. Rot hiver i seg sine bær, mens Bjørne nyter hvert bær. Rot vil ha mer, men hans del av bærene er spist. Da synes han at dette er en dustetur, helt til han oppdager masse bringebær som han stapper i seg. Dette går ikke bra! Rot får kjempevondt i magen og Bjørne foreslår at de må til legen. Bjørne plasserer han i kurven og bæbu-er gjennom skogen. Da blir Rot helt bra i magen og synes egentlig at det var en fin tur.

Denne fortellingen gir en fin innfallsvinkel til å snakke om å dele, jobbe sammen og ikke være grådig. De to vennene krangler, men blir venner i gjen. De klarer med enkle midler å løse konflikten som oppstår i hver bok og det gir leser og medleser en fin anledning til å snakke om situasjonen som beskrives i fortellingen. Illustrasjonene er tydelig og enkle, det vil være lett å lese boka i en større gruppe for her er ikke mange små detaljer. Den voksne leseren kan jo more seg med å se litt ekstra på blikkene disse to sender hverandre… Teksten er kort, men makter likevel å få fram budskapet. Boka er utgitt av Aschehoug, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: