Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jeg lo høyt flere ganger da jeg leste rimene i boken som Anne Østgaard og Egil Nyhus har laget sammen. Undertittelen på boka er Tull med tall og det gjør de virkelig! Boka innledes med et dikt om telling av gotteri, hvem blir ikke motivert av det, deretter går det mer systematisk framover, men her er det fullt av overraskelser både når det gjelder tekst og illustrasjon. Enkelte dikt er heller groteske, men på en slik måte at det er lov å fnise frydefullt.

Rampegutten Monty Mo
sagde bestemor i to.
Mamma hoiet høyt fra trammen:
– Du må lime henne sammen!
Sørg for å få reparert
Besta som nå er partert!

– Bare ta det helt med ro,
svarte rampen Monty Mo.
Med det nye superlimet
blir hun hel på knapt en time.

Illustrasjonene bygger opp under og utvider teksten og bidrar til at boka blir både en tellebok og en lete og finne bok. Egil Nyhus bringer inn enda mer humor og villskap gjennom sine bilder og gjør hvert oppslag til en overraskelse. Her er det så mange detaljer at det er lett for den voksne leseren å la seg overtale til nok en runde med boka. Boka er utgitt av Cappelen Damm, jeg lånte den fra biblioteket. Barnebokkritikk har en fin omtale her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: