Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Nora Brech lager fantastisk vakre bildebøker, historier med nye vinklinger og illustrasjoner som kan ta pusten fra hvem som helst. Denne gangen tror jeg hun må ha overgått seg selv så langt for i Den store fuglejakten er det både en spennende historie, detaljrike bilder og fugler av helt ny og ukjent opprinnelse. Carl og Kim hjelper professor Fiær med å lete etter regnbuespetthunnen, en uhyre sjelden fugl som ingen er helt sikker på finnes en gang, men det finnes en lengtende regnbuespetthann – så da kan man jo håpe at hunnen er der ute også, et sted. De laster opp båten sin og drar ut på elven for å lete. De møter mange fugler, de fleste av den mer fantasifulle sorten slik som husfugler, paraplyfugler, babusjkafugler, undervannsfugler, jazzfugler og hjelpsomme lampefugler som lyser opp i nattfuglenes rike. De seiler langt av sted, men til slutt…

Det er så mye å se på at dette er en bok der en kan oppdage stadig nye fugler, fuglehus og ting fuglene driver med alt etter hvor de holder til. Det er fargesterkt og vakkert en virkelig perle av en fortelling. Teksten er minimal, men gjennom gjentakelse av regnbuespett, blir det laget en rytme som teksten lener seg på. Som de andre bøkene Brech har laget er det illustrasjonene som bærer fortellingen, og hvilke bilder! Det er flott, det er en bok å vende tilbake til. Boka er utgitt av Aschehoug, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: