Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Bak denne nydelige og interessante boka om Tyranosaurus Rex står forsker og vitenskapsformidler Jørn H. Hurum og illustratør Ester van Hulsen. De har tatt utgangspunkt i det navngitte skjelletet, «Stan» som finnes på Naturhistorisk museum i Oslo. Ved å se nærmere på det har de skapt historien om en T-rex fra fødsel til han selv er stor nok til å parre seg og føre slekten videre. Det er en spennende tekst for her får usikkerheten om ulike forhold komme fram. Det flere ganger teksten sier: vi vet ikke sikkert om… Dette er så bra for det gir leser og medleser mulighet til å stanse opp og undre seg og snakke om hva de tror. Teksten er kort, men konsentrert og sammen med illustrasjonene gir dette et flott utganspunkt for å gå videre til andre bøker om de spennende dinosaurene. Illustrasjonene er vakre og fargebruken er helt spesiell. Det er et fint grep å la fargene komme inn i bildet når dinosauregget er ferdig klekket og følge T-rex fram til han selv er voksen for så å gå over til blyantgrå igjen. Dette grepet understreker livets gang og gir en ekstra dimensjon til boka og lesingen. Vakkert er det!

Det er en kjempefin bok! Det er solid kunnskap som ligger i bunn og det gjør det veldig enkelt å anbefale denne! Boka er utgitt av Ena forlag, jeg fikk den som leseeksemplar.

2 kommentarer om “Slik levde T. Rex – kongen av dinosaurene

  1. bentebing sier:

    Ja, det er en flott bok og passe lang for en treåring. Jeg leste den og for en treåring, men hun var mest opptatt av at denne dinosauren spiste et nydelig insekt… Takk for kommentar!

    Liker

  2. Anita Ness sier:

    Spennende. Mitt barnebarn på 3 år er helt vill etter dinosaurer. Denne boka er midt i blinken, Takk for tips:)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: