Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Mysteriene i Kråkeslottet barnehage fortsetter med forfatter Lars Mæhle  og illustratør Odd Henning Skyllingstad . Denne gangen skal barnehagen på kunstmuseum og se på malerier og særlig det verdenskjente maleriet Hyl (Skrik) som er verdt mange millioner. Museumvakten instruerer dem om hvor de kan gå og alt de ikke må gjøre. Det er mye rart å se på og barna glemmer maleriet Hyl helt til museumsvakten som ler av dem gjør dem oppmerksom på bildet, men da har noen tegnet en knallrød bart på det. Hvem er den skyldige? Her må Leon og Live trå til og løse mysteriet! Museumsvakten tror det er ett av barna, men Leon og Live er oppmerksomme og ser at det kan ikke ha vært en av dem. Museumsvakten gir seg ikke og det endelige beviset kommer fram når de ser på overvåkingskameraet… Saken er løst, kafeen med deilige kaker neste…

Dette er den trettende boka om Kråkeslottet barnehage, de flinke detektivene Leon og Live og de andre barna. Det er et fint konsept og jeg tror mange barn i rett alder vil synes at dette er spennende å lese om. Illustratøren har valgt å følge teksten veldig nøye slik at det er hovedpersonene vi følger og lite av det andre som foregår i historien, men noen få hederlige unntak. Dette spiller sikkert ingen rolle for målgruppa, men medleseren kunne kanskje fått litt mer å se på når boka skal leses for niognittiende gangen…. Jeg fikk boka som leseeksempler fra Ena forlag.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: