Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Kim Fupz Aakeson og Stian Hole har igjen laget en bildebok sammen. Ting som blir borte er en vakker bildebok, temaet behandler venner som flytter, personer og ting som ikke er der lenger og hvor ensom man blir når bestevennen har flyttet til Australia. Hovedpersonen har en venn, Bosse. Bosse og familien hans har flyttet til Australia. Australia er så langt borte at når man bor der, er man borte.  Han tenker på Bosse og det de pleide å gjøre, det Bosse pleide å si for å få ham til å le. Han har ingen bestevenn lenger. Morfar mister håret, snart forsvinner ordene og tankene hans også. Mormor er død, pappa fikk frastjålet sykkelen sin. Det er ikke mye å være glad for. Læreren hans prøver å snakke med ham, prøver å få ham til å se etter en annen venn. Det er ikke lett, men en dag står det en gutt i vinduet til Bosse og lager grimaser til han. Det lysner!

Aakeson og Hole kan dette med å lage spektakulære bøker. Ettertenksom og god tekst, illustrasjoner som er fulle av detaljer og uttrykker både de gode minnene gutten har og den totale ensomheten han føler når mange ting forsvinner rundt ham. Dette er en fin bok å snakke sammen om. Snakke om minner, tap, de vi savner og de mulighetene som ligger i å bli kjent med noen nye mennesker. Anbefales på det varmeste! Nydelig bok! Boka er utgitt av Cappelen Damm, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: