Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Vådeskudd er fjerde bok i serien om politietterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner av Katrine Engberg. Vi har blitt godt kjent med de to etterforskerne i de tre foregående bøkene og her kommer vi litt nærmere dem. Hovedsaken er likevel forsvinningen til den unge Oscar Dreyer-Hoff ett av barna til denne familien som er kjent for sitt auksjonshus. Det finnes ingen tilsynelatende grunn til at han skulle forsvinne. Han er flink på skolen, har en god venninne Iben og har en grei relasjon til alle. Når Anette og Jeppe kommer inn i hjemmet til Dreyer-Hoff er det likevel lett å merke spenningen, ting som ikke blir uttalt og foreldrene som har en heller svak relasjon til hverandre. Har Oscar «bare» stukket av eller er det noen som vil ham vondt? Et lik blir funnet i forbrenningsanlegget til Amagerforbrenningen, et ultramoderne anlegg. Det er far til Iben, Kasper Skytte som sammen med maskinføreren oppdaget liket. Kasper er ingeniøren som sammen med sitt team overvåker alle installasjoner og resultater fra anlegget. Han har et stort ansvar, men han er også under et stort press for å levere gode resultater og det er ikke enkelt å være alenepappa. Liket er ikke Oscar, men læreren hans som Oscar har et svært godt forhold til, for godt? Vi møter og pensjonisten Esther de Laurenti og hennes nabo Gregers, en eldre herre som skranter mer og mer, men likevel nyter godt av Esthers omtanke. Esther er en oppegående dame og gir gode råd til Jeppe når anledningen byr seg.

Det er et godt driv gjennom hele romanen. Engberg er god til å beskrive miljø og som sagt blir vi godt kjent med hovedpersonene. Det er faktisk ikke nødvendig for opplevelsen og spenningens skyld å ha lest de foregående, men de er jo så gode så hvorfor ikke…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: