Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ny bok om Rot og Bjørne av Hege Østmo-Sæter Olsnes! Denne gangen skal de på stranden. De har med seg badedyr og skal lage raserfart i følge Rot, mens Bjørne synes de skal være litt forsiktige og hvert fall ikke gå ut på dypet. På stranden treffer de Lo som inviterer dem med på å bygge sandslott. Bjørne vil, men ikke Rot for han skal «lage raserfart». Bjørne blir på stranden med Lo men Rot blir sur og vil bade med en gang. Rot raser omkring i vannet og venter på Bjørne. Endelig kommer han, men sammen med LO… Bjørne oppdager at Rot er på dypet og de kaver seg ut til ham, men Rot vil ikke reddes. Han kjemper imot og plutselig går badedyret til Bjørne og Lo istykker og Rot må redde dem. Heldigvis kan Rot svømme og sammen kommer de seg i land. Nå kan de leke sammen resten av dagen.

Dette er fjerde bok om Rot og Bjørne, en bok om vennskap og sjalusi, men også om å ta vare på hverandre når farer truer. Illustrasjonene er enkle men talende og uttrykkene til de to hovedfigurene er innimellom helt ubetalelige og gir litt til den voksne medleseren også. Boka er utgitt av Aschehoug, jeg lånte den på biblioteket.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: