Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Thore Hansen er godt kjent fra sine bøker om Ruffen; sjøormen som ikke kunne svømme (1973). Nå har de laget en ny serie om barna til Ruffen og dragen Hamayoko, sjøormjenta Kaida og dragegutten Luki. Denne boka handler om når Ruffenbarna skal begynne i barnehagen. Den eneste barnehagen de kjenner til er den for sjøormbarna som ligger på havets bunn. Der kan ikke Luki gå, for han puster med lunger! Må de gå på hver sin barnehage? Luki prøver på ganske desperate måter å finne en måte slik at han kan gå i barnehagen under vann, men det går nesten galt. Foreldrene leter etter en god løsning for begge barna og etter en dramatisk redning av Luki får de vita at på jungeløya Mira er det en barnehage. De drar dit, men får de komme inn?

Bringsværd driver fortsatt sitt prosjekt: det skal være plass til alle, det skal være respekt for alle, det koster så lite å vise litt omtanke. Dette er gode verdier som han formidler på en levende, spennende og fantasieggende måte. Det hjelper også godt på at Thore Hansen bygger på og videre med sine lett gjenkjennelige illustrasjoner. Bøkene om Ruffen er godt kjent fra 1970-tallet og jeg tenker at mange av dagens besteforeldre har gode minner av å ha lest disse for sine barn, som kanskje igjen kan lese dem for sine. Generasjonsbøker! Hvorfor ikke? Temaene er fortsatt like aktuelle! Boka er utgitt av Gyldendal, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: