Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Bjørn F. Rørvik er en anerkjent bildebokforfatter. Denne gangen har han med seg illustratøren Alice Lima de Faria og sammen har de laget en artig bok om ridderne Bang og Rosenbusk. Ridder Bang er kjent som Kræsj-Bang og ridder Rosenbusk er mest opptatt av sko, særlig leopardmønstrede støvler. Ridderne i borgen Klampenborg er ute på oppdrag, men de to små ridderne har klart å snike seg unna denne gangen og. Det var nok ikke så lurt for kongen befaler dem til å finne prinsessen som har stukket av igjen. Kongen mener det er dragen som har tatt henne og de blir sendt av sted og må være tilbake før det blir mørkt. Ridderne snubler seg igjennom skogen og finner kjolen til prinsessen bak en stein. De kommer fram til dragens hule, men der får de ikke komme inn fordi de ikke har legitimasjon. Men de får gitt beskjed til prinsessen, hun kommer ut og sier tydelig i fra om hva hun mener om denne hentingen. Ridderne lurer på om de bare skal gi blaffen i prinsessen, men en melding på mobilen til ridder Rosenbusk fra kongen, får dem på andre tanker…

Forfatteren lager morsomme, spennende og reflekterte bildebøker, det er nok mange som en hengivne fans. I denne boka har han laget et helt nytt univers og bruker både ordspill, aktuelle problemstillinger og humor til å fortelle om at riddere kan synes at det ikke er så gøy å sloss og at prinsesser ikke nødvendigvis må reddes. Illustratøren bygger opp under teksten med enkle, men talende illustrasjoner og man kan bli ganske myk om hjertet av de to ridderne og deres personligheter. Selv om illustrasjonene er enkle får vi et fint bilde av dem og siden forlaget antyder serie, så er det bare å glede seg til neste bok. Barnebokkritikk har en grundig omtale av boka. Boka er utgitt av Cappelen Damm, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: