Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jill Moursund har laget en fargesprakende bildebok om den meget bekymrede skogmusen Murfy (jfr. Murphys lov) og hans nye nabo et stort og bråkete ekorn. Murfy samler mat og lagrer, man vet aldri hva som kan skje og det gjelder å være forberedt. Hos ham er alt sånn midt på treet. Været, der han bor, tilværelsen som sådan er: ja, midt på treet – helt til et ekorn begynner å banke og dundre. Murfy tror at verdens ende er nær og frykter det verste. Ekornet bygger en bugalow over huset til Murfy. Hun er full av liv, lyst og pågangsmot. Hun inviterer ham på fest og Murfy bruker en hel natt på å finne ut hvor ille det blir med sang og dans, så han stikker av. Etter en lang og våt vandring i skogen kommer han hjem igjen og oppdager at ekornet gråter fordi han ikke kom i selskapet hennes. Heldigvis blir ekornet superglad for å se ham og Murfy begynner å danse han og. Det blir en happy ending for de to naboene som danser seg inn i sol- ned- eller var det opp-gangen?

Moursund har laget en fin fortelling om motsetninger, der begge parter har noe å lære hverandre. Illustrasjonene er fulle av farge, bevegelse og mange kjekke detaljer. Det er mye å se på her og det er full fart når ekornet kommer på banen. Det er lett å le av Murfy, men samtidig er det ikke vanskelig å føle med ham når han blir «overfalt» av en virvelvind av en nabo, bare tenk etter selv… Boka er utgitt av Ena forlag, jeg lånte boka på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: