Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ragnar Aalbu har i bildeboken Georg er borte skrevet en bok om å savne noen eller miste noen. Det er gjort med innlevelse på en avdempet og fin måte.

Katten Georg har vært borte i flere dager. Gutten og faren går ut for å lete etter ham. De går til alle stedene Georg pleier å være, de leter og spør, men katten er borte. De finner en død fugl og det gir en anledning til å snakke om døden. Farmor er død, men hun var gammel; Sikkert førti år – sier gutten. Det blir mørkt og de må gå hjem, tenk om Georg er død, det er urettferdig, tenker gutten. Heldigvis har Georg kommet hjem når de avslutter letingen, men både gutten og vi har fått litt flere tanker om døden og livet.

Det er en fin bok med nydelige illustrasjoner, dette skriver jeg stadig vekk når det gjelder Aalbu sine bøker, men det er faktisk like sant hver gang, en nytelse. Det er ikke så mye å le av her som i de andre bøkene til Aalbu, men det å miste noen og døden er jo alvorlige saker. Det er mange detaljer i bildene og de inviterer til oppdagelser og samtaler med medleseren. Anbefales!

Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Ena forlag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: