Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Når det dukker opp titler som «Bare rør», «Hakk o ve» og her «Det suser i Sivert» så er det ikke så vanskelig å tenke seg at her er Ragnar Aalbu i farta med en ny og flott bildebok. Jepp, det ble et flott resultat denne gangen også! Det er slik med Aalbu sine bøker: her er det noe for liten og stor, barn og voksen. Det er bra, for plutselig sitter man der og leser boka for fjørtiende gang og da er det godt å kunne lete etter finurligheter i både tekst og bilder. I denne boka er det flodhesten Sivert som er på stranden. Han skal ikke bade, nix, nei. Det er både farlige og ikke minst er det ekle ting i vannet og det liker ikke Sivert. Alle prøver å overtale ham til å ta en dukkert, for vannet er deiiiiilig, men Sivert står i mot. Det er varmt, det er mye sand på stranden og den klistrer seg på en varm og svett kropp. Sivert ligner en nugget, han må av skylle seg i sjøen. Vannet er deilig, han er helt ren, det er nydelig. Så skal alle pluteslig gå! De har jo nettopp kommet!

En herlig fortelling om å bestemme seg og ombestemme seg, ikke lett dette her, men Aalbu sine delikate tegninger og artige tekst gjør dette til en fin leseropplevelse. Boka er i det unike «laptop 2,5D- formatet» – ganske kult må jeg si, dessuten gjør formatet det lett å lese i en større gruppe som skal se på bildene. Anbefales! Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Vigmostad-Bjørke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: