Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Illustratør og forfatter Elisabeth Moseng har laget denne fine boken om følelser. Den har undertittel: En liten spørrebok om store følelser. Dette er rett og slett en genial bok! Den våger å ta tak i de store, overveldende følelsene som ofte raser i små kropper og absolutt i noen store også. Det er et kjent mamma-triks å spørre: hva føler du nå? – eller når barna blir litt eldre, hva tenker du om dette da? Likevel er denne boka en veldig god hjelp, selv for røynde mammaer, for å ta håndtering av følelser ned på et rolig nivå. Boka med sin neddempede fargebruk og konkrete spørsmål gjør det mulig å sitte ned, puste og snakke om Eno Ekorn og Bella Bjørn og hvordan de takler disse følelsesstormene som kan vippe både den ene og den andre av pinnen. Boken er en god hjelp til å identifisere følelser og det trengs når dumme ting skjer. Det er en samtalebok, men og en bok som man kan bla igjennom og stanse her og der.

Illustrasjonene er store og tydelige hvor hver følelse har en dobbeltoppslag. I siste del av boka er den en liten historie «Bella og Eno og en til» som illustrerer hvor mange følelser man kan ha i løpet av en dag. Det er en fin konkretisering av følelsene som har vært behandlet på de første sidene og det er en inspirasjon til å tenke igjennom sin egen dag. Det kan være en nyttig øvelse for både liten og stor… Anbefales! Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: