Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Forfatter Kristin Storrusten og illustratør Victoria Sandøy har laget denne artige og inpirerende boken om pinner. Den har undertittelen: ; og minst 89 grunner til at også du burde gjøre det. Ja, det er klart, hvem har på ett eller annet tidspunkt elsket pinner? Jeg kjenner faktisk ikke ett barn som ikke har kommet slepende med en pinne eller helst fler etter en liten tur ute. Jeg har faktisk en pinne-skulptur som et barnebarn har beriket meg med. (Bilde under).

Forfatteren har virkelig tatt utredningen om pinner på dypeste alvor. Her er det kapitler om den perfekte pinnen, hunder og pinner, pinnebibliotek (!), samle på pinner, hva vi vet og ikke vet om pinner, og flere personer som forteller sin pinnehistorie. Dessuten er det en oppskrift på pinnebrød, hvem har ikke kost seg med det på tur? Forfatteren skriver også om bruk av pinner til både det ene og det andre og dessuten stiller hun det betimelige spørsmålet, hvorfor leker ikke voksne med pinner?

Illustrasjonene følger opp teksten slik at det er mye å se på og kommentere. Det er tydelige tegninger og avdempet fargebruk slik at tekst og bilde utfyller hverandre på en fin måte. Teksten snakker direkte til leseren slik at høytleseren har en enkel jobb og det setter høytlesere pris på! Jeg håper at mange vil finne denne boka, lese og ta oppfordringene til å utforske hva pinner kan bety i ditt liv. Boka er utgitt av Vigmostad og Bjørke, jeg fikk den som leseeksemplar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: