Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Tittelen på denne boka er hentet fra Joni Mitchel`s nydelige låt River (prøvde å bygge inn YouTube versjonen jeg liker best, men det gikk ikke). Tittelen er et godt valg for den gir assosiasjoner til å ønske seg et annet sted, reise, forflytte seg både fysisk og mentalt. Boka er skrevet av de tre reisekameratene Dag Helleve, Ragnar Hovland og Per Olav Kaldestad alle tre forfattere med hver sin produksjon, men også med en rekke felles reisebøker bak seg. Av dem er nok mine favoritter  Langs kvar ein veg  fra USA og Vegen til Navan som er fra Irland.  Denne er altså fra Canada og inneholder dikt, beskrivelser av å reise, intervjuer med folk de møter eller prøver å møte, minner fra tidligere reiser og en del fotografi. Det er mye kjekt å lese i denne boka og har man sansen for disse forfatternes skrivemåte er denne et absolutt must. Det må sies at noen av tekstene var i det lengste laget for meg, mens for andre vil de nok være helt toppers. De tre reiser til Vancouver, til New Foundland og som ivrig leser av Anne fra Bjørkely var det jo stas at de reiste til Prince Edward Island for å «besøke» Ann of Green Gables. Denne boka er med på leseplanen til Nordhordland Litterære Selskap og som sådan måtte den lese igjennom i ganske full fart. Det hadde nok vært en bedre leseropplevelse for meg og mer rettferdig overfor boka om jeg hadde tatt meg litt bedre tid. Dette er en bok som er super til å bla i, lese litt herfra og derfra og glede seg over språklige underfundigheter. Alle reisebøkene har et appendix, det har denne og, her finner du tekster som ikke har fått plass i hovedboka, men forfatterne har tydeligvis kjempet for kjære tekster som bare måtte med, det er mye å glede seg over her. Jeg ble veldig begeistret for teksten om The group of seven, sju landskapsmalere som dannet en gruppe på 1920-tallet og som bl.a. var sterkt influert av nordiske malere. Det er en utstilling av The group of sevenNasjonalgalleriet i disse dager, så de som er i Oslo: løp og se, den er fantastisk!

I morgen kommer de tre forfatterne til biblioteket og skal lese fra boka. Det er åpent for alle, det er gratis! Jeg håper det blir stinn brakke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: