Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Gunnar Staalesen har kommet med en ny krim der hans helt Varg Veum er plassert midt i en dyster sak om overgrep og misbruk av barn. På første side blir Varg Veum forsøkt kjørt ned og når han melder saken til politiet er de ikke så veldig interessert, men de noterer saken. Veum derimot blir minnet om da han for et par år siden var mistenkt for å være med i et nettverk av pedofile. Han husker å ha sett at to av de fire han var mistenkt sammen med, er døde med ganske korte mellomrom og når han selv er prøvd kjørt ned, blir han mistenksom. Han undersøker nærmere og finner ut at de to avdøde gikk ut av livet på en slik måte at det må stå noe mer bak. Den en skulle få besøk av en prest, den andre var ute og fisket. Veum, stamper i motvind, men kommer sakte videre når han får kontakt med datteren til den ene avdøde. Han snakker med både ekskonen og samboeren til den andre avdøde og det er tydelig at noen skjuler noe for det er ikke lett å få konkrete ting ut av dem. Alle har erfaring fra å bli utsatt for overgrep eller å ha oppdaget at barna deres er blitt utsatt for dette.

Varg Veum har sosionom utdanning og praksis i sin bakgrunn og dette kommer tydelig fram i denne boken. Han har et særlig hjerte for barn som blir utsatt for overgrep og skadene av dette de må leve med. Det er et rettferdig sinne og det er det godt å lese om. Jeg er likevel ikke så begeistret for denne boken, for det er noe forutsigbart i hele plottet som får meg til å bla framover og se om det snart «skjer noe». Veum beveger seg denne gangen ut av bykjernen, til og med til Frekhaug (!) og det er oppfriskende. Selv om jeg ikke står på stolen og klapper er det ingen grunn til ikke å lese boken. Tine er begeistret! BT gir boken fem hjerter.

3 kommentarer om “Utenfor er hundene

  1. bentebing sier:

    Jeg liker også å lese Staalesen sine krimromaner, men jeg synes ikke alltid at han er like god, det handler ikke om respekt for ham som forfatter. Noen ganger blir jeg litt lei av stilen enkelte skriver på enten det er Staalesen eller andre, da vi trenger vi en pause fra hverandre, slik at bekjenskapet kan tas opp igjen etter en stund. Takk for kommentaren og muligheten til litt refleksjon 🙂

    Liker

  2. Tine sier:

    Jeg lar meg alltid begeistre over Staalesen. Jeg respekterer måten han skriver på, han har sin stil, og i krimverdenen finnes det mange stiler, som alle er gode på sin måte. Takk for lenke!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: