Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

I BT 23. april kunne vi lese at Samlaget ikke vil gi ut Årboka lenger! Dårlige salgstall sier de, ja, men de lever vel ikke bare av Årboka? – hva med å bidra til den allmenne opplysnings- og kunnskapsspredning? Nei, det er vel ikke så morsomt det, hvis man ikke tjener nok penger på det. Norsk barnebokinstitutt sier at de ikke kan viderføre Årboka i den formen den er nå, hva er det som er galt med denne formen da? Hva betyr dette? Formen på innholdet? På formatet? Er det papiret som er feil? Må all formidling skje på nett? Med det meget uoversiktlige nettsamfunnet vi har, vakling når det gjelder publiseringsformer og formater synes jeg det er en overilt handling å legge ned en årbok som sørger for å gi oss som jobber med barne- og ungdomslitteratur på ulike felt et svært tiltrengt påfyll. Vi som ikke jobber i forskningfeltet, men trenger forskningens blikk, hvor skal vi hente nødvendig informasjons fra? Eg berre spyr. Nå skrives det at Mangschou forlag arbeider med å finne en løsning for å fortsette å gi boka ut på papir, jeg venter i spenning og heier på alle gode krefter som vil fortsette det gode arbeidet Årboka har begynt. Årboka har gitt oss mange kjekke lesestunder og mye forvitneleg i 13 år – men et årboksliv bør vel vare lenger enn som så?

En kommentar om “Over og ut med Årboka. Litteratur for barn og unge?

  1. Eli Frisvold sier:

    Det er en synd og en skam! Ikke så mye mer å si!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: