Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ny bok om Varg Veum – hvem kan motstå den? Ikke jeg i hvert fall! Gunnar Staalesen skriver fra Bergen og nærmeste omegn og jeg som bor ikke langt unna kjenner meg stadig igjen i landskapet og etter utrolig mange bøker om VV har man blitt godt kjent med ham og. Jeg prøver å komme over at forfatteren lot Veums kjæreste gjennom mange år dø i forrige bok,  men ensomme ulver har det visst med å trekke damer, så det tegner til å bli en ny venninne i Veums liv i denne boken. Temaet i årets bok er barn som forsvinner og med den superaktuelle forsvinningen av Sigrid så blir romanen  skummelt virkelig. Boken beskriver Mette-saken fra nesten 25 år tilbake. Det er Mettes mor som oppsøker en heller forsoffen Veum og ber ham ta opp igjen saken om datteren på tre år som forsvant utenfor hjemmet for nesten 25 år siden. Veum som har drukket jevnt og trutt i tre år etter at Karin døde, ser denne saken som en redning for å komme på rett kjøl igjen. Han begynner i kjent stil å grave i nærmiljøet, snakker med politifolk som arbeidet med saken og henter opplysninger både herfra og derfra. Han klarer å skaffe seg ubehagelige fiender og han oppklarer ikke bare denne saken, men og et ran som tilsynelatende ikke har noe med Mette-saken å gjøre. Staalesen klarer i denne boken å beskrive fortvilelsen, skyldfølelsen og hvordan livet lammes når et barn forsvinner. Han skriver om hvordan et slikt tap kan splitte familier og gjøre forsvinningen til hovedsaken for resten av livet. Dette er skrekktanker for en hver forelder, men kanskje nyttig å tenke på når en slik hendelse rammer. Hva gjør så denne boken til en god leseropplevelse? Den er spennende, miljøbeskrivelsene får deg til å ta inn Bergen og omegn og bli med på reisen og for de av oss som ikke liker detaljbeskrivelser av blod og gørr, så er det ganske fritt for det. Liker du Bergenskrim er den et must, liker du krim absolutt et godt valg til en passe spennede kveld.

3 kommentarer om “Der hvor roser aldri dør

 1. bentebing sier:

  Ja, jeg er enig med deg, dette er en av de beste. Jeg bor i Nordhordland der flere av romanene til Staalesen er plassert og når han tar turen ut til «mitt» bibliotek er det alltid kjekt å høre han snakke om og lese fra bøkene. Takk for kommentaren:-)

  Liker

 2. Der hvor roser aldri dør var en skikkelig Veum-opptur. Jeg har lest det aller meste av det Staalesen har skrevet, og mener at dette er av de beste bøkene om Varg Veum. Om du noen gang får sjansen: Få med deg Gunnar Staalensen når han leser fra bøkene, akkompagnert av jazzbandet Vargtime.

  Liker

 3. astridterese sier:

  Jeg har sett alle Varg Veum filmene men ikke lest en eneste Varg Veum bok, noe som i grunnen er litt merkelig 🙂 Mannen min og jeg har som prosjekt å lese de norske krimforfatterne. Vi tar for oss en og en og leser hva de har utgitt. Men av en eller annen grunn har vi ikke vært innom Staalesen. Det fikk du meg til å ønske å forandre på! Takk for oppmuntring!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: